Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tizenkét ország csaknem 100 kiállítójának standján több mint 400 művész munkáival, valamint számos kísérőprogrammal találkozhat az Art Market Budapest 2012 közönsége november 8. és 11. között a - Múzeumok - galériák, kiállítások magazin
részletek »

Art Market Budapest 2012 - ismét művészeti vásár a Millenáris Parkban november 8-11. között

Múzeumok, kiállítások, kulturális értékek magazinja. Legyen az ősi, régi vagy éppen mai téma, mindannyiunk számára maradandó és hasznos értéket képvisel. Segítenek abban, hogy megértsük a múltat, jobban éljük napjainkat, bizakodva nézzünk a jövőre.
Múzeumok - galériák, kiállítások magazin
Oszd meg másokkal
Art Market Budapest 2012 - ismét művészeti vásár a Millenáris Parkban november 8-11. között
Art Market Budapest 2012 - ismét művészeti vásár a Millenáris Parkban november 8-11. között
Tizenkét ország csaknem 100 kiállítójának standján több mint 400 művész munkáival, valamint számos kísérőprogrammal találkozhat az Art Market Budapest 2012 közönsége november 8. és 11. között a budapesti Millenárison.
A rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján az Art Market Budapest igazgatója kiemelte, hogy a nemzetközi kortárs vásár alapterülete 2011-hez képest 70 százalékkal növekedett, és jelentősen nőtt a kiállítók száma is.

Mint Ledényi Attila fogalmazott, Magyarországról olyan fontos tavalyi "hiányzók" is bemutatkoznak, mint a Kisterem, a Várfok és a Vintage Galéria. A külföldi kiállítók száma pedig már meghaladja a magyarokét: nyolc kiállító várható például Romániából, Törökország és Németország is erősen képviselteti magát, de New Yorkból és Kazahsztánból is érkeznek galériák.

A rendezvény védnökségét idén is Nancy G. Brinker diplomata, egykori amerikai nagykövet és Martonyi János külügyminiszter vállalta; a szakmai testület tagjai Deák Erika, a Kortárs Galériák Szövetségének elnöke; Einspach Gábor, a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnöke, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója, Gaudens Pedit galerista és Nicola Trezzi, a Flash Art magazin nemzetközi szerkesztője.
Hirdetés

Az Art Market egyik kiemelt témája ezúttal a kolozsvári kortárs képzőművészet lesz: a kolozsvári alkotók esetében ugyanis "olyan kelet-európai sikertörténetről van szó, amely jelenleg messze túlszárnyalja azt, amit a magyar képzőművészet a nemzetközi színtéren eddig elért" - indokolta a választást Ledényi Attila.

Mint hozzáfűzte, a részben a Műcsarnok idei Kolozsvár-kiállításán is megismert, többnyire már nemzetközi szinten is befutott művészekkel (mások mellett Ciprian Muresan vagy Marius Bercea) és galériákkal (mint a Plan B vagy a Sabot) a vásár tucatnyi standján és a Kolozsváron át című kiállításon találkozhat a közönség.

Másik kiemelt témaként a zsidó identitás és a kortárs képzőművészet viszonyát járják körül: a Wallenberg-emlékévhez kapcsolódva nemzetközi kerekasztal-beszélgetést szerveznek, a Waldsee című kiállításra pedig olyan világhírű művészek küldtek munkákat, mint William Kentridge, Sylvia Plachy és fia, a színészként ismertebb Adrian Brody.

Az Art In Fusion programsorozat külföldön született, de Budapesten élő és alkotó képzőművészeket mutat be, míg az Inside Art a Museum Café közreműködésével kínál gazdag szakmai programot.

Délutánonként beszélgetések várják az érdeklődőket, olyan témákban, mint a kelet-európai intézmények gyűjtési gyakorlata, a kortárs török művészet és Kolozsvár sikertörténete a nemzetközi piacon. A Művészet és városmarketing: Kelet-Európa kulturális fővárosai című eszmecserén részt vesz többek között Emil Boc kolozsvári, Páva Zsolt pécsi és Kósa Lajos debreceni polgármester is.

Mint Ledényi Attila megjegyezte, fontos eleme az Art Marketnek a legfiatalabb korosztály megszólítása, a Szépművészeti Múzeum közreműködésével ezért múzeumpedagógiai programok is várják a gyerekeket. A vásár programjában több koncert és divatbemutató is szerepel, a Millenárison pedig szoborpark is nyílik.

A rendezvény részletes programját a www.artmarketbudapest.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Art Market Budapest, 2012, művészeti vásár, Millenáris Park
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-30 14:41:54
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü